Monday, July 5, 2010

hidup seindah kek pelangi..:)


salam dan selamat sejahtera..kali ne saye nak kongsi resepi kek pulak..aritu kebetulan bufday kak tasha n saye rase mcm nak bake sumthing..then teringat yg saye pena tgk resepi rainbow kek kat website ne..WHISK-KID..so apelagi..saye try lah..but dis tym i didnt change any part of the original recipe..saye ikut bulat2 resepi die..hehe..so sape2 nak resepi tu bole la tgk kat link ne okay..rainbow cake..

ne saye upload gamba-gamba tym saye wat kek tu..slamat melihat n mencuba resepi kat atas tu..:)

proses kaler2 kek..


kek yg telah siap dibakar..


meh men sapu2 butter cream meh..
taraa..kek da siap letak cream..


proses memotong cake..


baki kek selepas kene ngap..:)




4 si pengulas masakan:

Lina Lokman said...

serious kau ada resepi buat kek colorful ni?? :) yeay!

░♥si lampu neon♥░ said...

WOOOIIT AKU DA LOST CONTACT DGN BLOG KO t___t NSB BEK JUMPER LEK..HUHU APE KABA?


KEK KO MAVELES GILERRR ! TUTORIAL PLSSS !! PLSSS@

anatiasyran said...

ain!! i made one too. tapi bukan jenis lapis2 la. bakar sekali gus je tapi warna warni jugak la. ain...icing nak tulis2 tu guna buttercream ka? kalau ye, ajarkan camne nak buat..

mOhd irWAn said...

dah men masak2 plak ko ea...

Post a Comment

tanyelah kalo ragu2..:)